Читај ми!

Новогодишњи базар у Јагодини за помоћ у лечењу двогодишњег Косте

Време празника пред нама је време даривања и прилика да покажемо хуманост и помогнемо другима. Kако би помогли у прикупљању средстава за лечење двогодишњег Kосте Димитријевића из Јагодине, крагујевачки Спортски тим за изазове и спортско друштво ЈАССА из Јагодине организовали су новогодишњи базар.

На импровизованим тезгама обиље слаткиша, ручно рађених новогодишњих украса и предмета које су вредне руке оних који желе да помогну Kости Димитријевићу направиле за продају.

Прикупљање средстава за лечење двогодишњег Kосте иницирали су спортисти из Kрагујевца и Јагодине. Уз спортски дух краси их скромност и жеља да несебично помогну другима.

"Није тешко јер сви су овде са жељом да ураде нешто боље за ово друштво и у овом случају да помогнемо малом Kости тако да све иде баш како треба", рекао је Немања Милошевић, организатор хумантираног базара.

Хуманитарни базари за Kосту већ су организовани у храмовима Српске православне цркве у вртићама. Малишану, коме је због превременог рођења дијагностикован дисхармонични развој, средства су потребна за лечење и неопходну рехабилитацију.

"Оквирно, та цена за наредну годину сигурно ће доћи и до двадесетак хиљада евра, и само путовање за Београд два пута недељно је захтевно. Не постоји конкретан лек осим рехабилитације, он има оштећење мозга, има кашњење у развоју, има епилепсију и то су неке ствари које изискују интензивно праћење дужи низ година", рекао је Вељко Димитријевић, Костин тата.

Сви они који нису могли да у Јагодину дођу на Хуманитарни базар могу да помогну Kости и слањем СМС поруке са текстом 1214 на број 3030 преко фондације "Буди хуман".

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије