Читај ми!

Повереница: Посланик Милош Јовановић употребио мизогино и сексистичко поређење

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић најоштрије је осудила поређење које је Милош Јовановић, народни посланик из коалиције НАДА, изговорио одговарајући на питање новинарке о цени одустајања Србије од европског пута.

Народни посланик Милош Јовановић је употребио крајње дегутантно, непримерено, мизогино и сексистичко поређење, истакла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић.

"Уз све ограде које су употребљене, изговорено представља увреду жена и дискриминацију на основу пола. Овакво поређење не би било направљено да је питање поставио мушкарац, при чему суптилан начин и изнета ограда од постављеног питања, не умањује тежину реченог", нагласила је повереница.

Повереница истиче да сви учесници у јавном и политичком животу имају додатну обавезу да се уздрже од изјава којима се вређају, понижавају или узнемиравају жене, имајући у виду да се жене у Србији свакодневно суочавају са дискриминацијом и насиљем.

Милош Јовановић је у Скупштини Србије, на питање новинарке Н1 Емине Ковачевић о цени одустајања Србије од европског пута, одговорио упоређивањем са ценама  сексуалних услуга.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво