Читај ми!

Крагујевац, одржана прва овогодишња јавна расправа о програмском садржају РТС-а

У Крагујевцу је одржана јавна расправа о програмском садржају Радио-телевизије Србије, са циљем да се унапреди програм наше медијске куће. Јавне расправе организује Програмски савет РТС-а.

Чиме су задовољни, шта још желе да виде? Грађани, представници установа, институција, невладиног сектора, удружења дали су предлоге и сугестије на који начин програм може да се побољша.

Неки од присутних на јавној расправи кажу да РТС има свој квалитет и да треба да га одржи, али и да се залажу за више дечјих емисија и да буде прилагођен особама са инвалидитетом.

"Сматрам да су управо овакве организације, јавне расправе на којима се дискутује о програмском садржају веома важна ствар. Велико моје задовољство што се то управо одржава у Крагујевцу, у Крагујевцу у коме је зачето српско новинарство на неки начин, прве Новине сербске су 1834. године управо овде штампане", каже Никола Дашић, градоначелник Крагујевца.

Важна и за гледаоце и за кућу, јер је програм "Нит која нас повезује". Иако је РТС најгледанији у Србији, са око три милиона гледалаца дневно, места за побољшање има.

"Ми као Програмски савет можемо да то лепо саслушамо, да претворимо у неке предлоге и да проследимо уредницима Радио-телевизије Србије и надамо се да ће од тога бити користи", поручује Жарко Ракић, председник Програмског савета РТС-а.

Јавне расправе о програму РТС-а у овој години биће одржане још 15. децембра у Врању, а недељу дана касније у Београду.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво