Читај ми!

Војна вежба у Никинцима, у фокусу приказ дронова – присуствовао Вучић

На полигону у Никинцима одржана војна вежба припадника Војске Србије, у присуству председника Србије и врховног команданта оружаних снага Александра Вучића. "Утва" ће морати да прави беспилотне летелице и надам се да ће од априла кренути серијска производња, рекао је Вучић.

Током војне вежбе приказана је најмодернија опрема коју поседују јединице Војске Србије, а у фокусу је употреба дронова.

Приказани су не само дронови за извиђање терена, већ и беспилотне летелице које могу да носе убојна средства.

Вежби су присуствовали и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић. 

Председник Србије Александар Вучић поручио је, после присуствовања вежби на полигону у Никинцима, да је задовољан приказаном опремом и њеним могућностима.

"Видели смо како делују беспилотне летелице, беспосадне, роботизоване машине. Видели сте нешто што нисте могли да видите у нашој земљи до сада", рекао је Вучић новинарима.

Председник је додао да да су по први пут могли да се виде "обада", "врапца" и "пегаза" који је наводио наше "орлове", а они непогрешиво погодили своје циљеве.

"Више не тучемо насумично, можемо да погађамо врло прецизно и дању и ноћу", објаснио је председник Србије.

Вучић је рекао се наша земља покушава развијати и са приватним сектором беспилотне летелице.

"Видели сте 'малог милоша' како је једнократним, ракетним бацачима зољама све погодио. Добро је да то све видимо, јер морамо брзо да радимо, да напредујемо јер је важно да у сваком тренутку земљу заштитимо и сачувамо, као и што више људских живота сачувамо", истакао је он.

Вучић је рекао да ће "Утва" морати да прави беспилотне летелице, и да се нада да ће од априла кренути серијска производња.

"Наручили смо много дронова-камиказа, и почињемо сада да их правимо. Верујем да ћемо са приватним сектором моћи, ако се све то 'утегне' и поправи, направимо добру сарадњу и добар посао за нашу војску", закључио је Вучић.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво