Читај ми!

Управни одбор Клинике "Др Лаза Лазаревић" демантује министарку Грујичић

Управни одбор Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић" одговoрио је на тврдње министарке здравља Данице Грујичић, истакавши да та клиника, како кажу, ради по закону и без дуговања.

У саопштењу Клинике "Др Лаза Лазаревић", управни одбор тврди да та установа нема дуговања према добављачима и да не постоји ниједна неплаћена фактура, а буџет намењен за куповину хране обезбеђује РФЗО, а не сама клиника.

Такође, управни одбор клинике тврди да је неистинита тврдња министарке Грујичић да је 70 лекара напустило своја радна места, те да клиника, како су навели, упркос покушајима дестабилизације, наставља да се брине о својим пацијентима.

Што се тиче циљаних инспекцијиских контрола, управни одбор тврди да су само за време актуелног мандата министарке Данице Грујичић извршена чак три инспекцијска надзора и да су сва три извештаја била беспрекорна.

Упрвани одбор наводи и да је Државна ревизорска институција на последњој ревизорској контроли највећим оценама оценила рад клинике.

Такође, руководство клинике наводи да је приликом састанка са министарком Грујичић предочен видео-снимак и кривична пријава за злостављање пацијената из 2016. године, а против организатора штрајка једног дела запослених на клиници.

У саопштењу управног одбора клинике "Др Лазa Лазаревић" наводи се да је специфичност пацијената који се лече на клиници таква да треба избећи сваку могућност да буду узнемирени и да је зато логично што је забрањено било какво окупљање и прављење буке у кругу установе.

Управнi одбор, такође, наводи да је актуелни менаџмент значајно унапредио рад клинике и да за то постоје конкретни аргументи и докази.

Гостујући на ТВ К1, министарка Даница Грујичић рекла је да је инспекција РФЗО установила да та клиника фактурисала више лекова него што је потрошено, да на рачуну Психијатријске клинике нема средстава за исхрану, да исхрана није плаћена добављачима, као и да директорка није дала сву неопходну документацију.

Додала је да је и инспекција Министарства рада, социјалне политике и борачких питања нашла неправилности у раду, те да је због тога преложила Влади Србије да директорку смени.

Такође, министарка је рекла да је за време мандата ове в. д. директорке 70 људи напустило ту установу, од чега 23 лекара, специјалиста психијатрије.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво