Читај ми!

Због квара на серверу МУП-а и данас немогуће регистровати возило

Трећи дан не може да се региструје возило у Србији због квара на хардверским компонентама информационог система МУП-a. Златко Беленцан, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције, очекује да ће проблем бити решен у току дана. Каже да возачи, којима је у овом периоду истекла регистрација, неће бити санкционисани.

Због квара на хардверским компонентама информационог система МУП-а, дошло до прекида рада сервиса намењеног за пружање услуге регистрације и продужења регистрације возила.

Златко Беленцан, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције, рекао је за РТС да се квар  догодио на централном софтверу, али да се предузимају све активности како би проблем био решен. 

Према његовим речима, квар је на нивоу целе Србије, а очекује да ће бити отклоњен током дана.

Поновио је да грађане, који из наведених разлога нису успели да продуже регистрације својих возила, саобраћајна полиција неће санкционисати. 

"Полицијски службеници на терену су добили инструкције о поступању у случају да затекну возило коме је истекла регистрациона налепница и сигуран сам да возачи неће имати проблем док се не реши овај проблем", рекао је Беленцан.

Истиче да се против њих неће покретати прекршајни поступци, нити ће се издавати прекршајни налози, нити ће се возила којима је истекла важност регистраских налепница искључивати из саобраћаја. 

"Докле год се не успостави систем, возачи којима је истекла важност регистарске налепнице неће бити санкционисани", рекао је Беленцан.

"Због новонастале ситуације, Управа за управне послове МУП-а обезбедиће додатно време да грађани који желе да региструју возило то учине", каже Беленцан.

Највио је да ће од 5. до 11. децембра МУП спровести појачану контролу саобраћаја, која ће бити усмерена на контролу вожње у алкохолисаном стању и под дејством психоактивних супстанци, као и на прекорачења брзине.