Читај ми!

Запослени у "Мрежа Мост" у Митровици и "РТВ Грачаница" започели штрајк глађу

Чланови Самосталног синдиката Јавног предузећа "Мрежа Мост" у пословним јединицама "ТВ МОСТ" у Косовској Митровици и "РТВ Грачаница" у Грачаници, започели су штрајк глађу како би скренули пажњу јавности на тешку ситуацију у предузећу, истичући да неће одустати од штрајка док им, између осталог, не буду повећане плате и не буде исплаћиван косовски додатак.

Наводе да једино што желе је да раде свој посао, да остану да живе на КиМ са својим породицама, али и да имају иста права и услове као и радници у другим предузећима.

"Тренутна нето плата велике већине наших радника је од 40.000 до 45.000 динара и није се повећавала последње три, четири године, упркос огромној инфлацији и тешкој ситуацији у друштву. Косовски додатак, радници који раде и живе на КиМ, никада нису остварили и још увек немамо одговора зашто, јер је и сам председник наше државе Александар Вучић још 2018. године, тачно пре четири године, јавно на конференцији за штампу замолио Канцеларију за КиМ, како је рекао, да се нађе начин и за раднике ЈП "Мрежа Мост", наглашава се у саопштењу.

Поручују и да новинари "Мрежа Мост" имају право на косовски додатак, "исто као и професори, доктори и остали радници који примају додатак".

Истичу и да им "након многих безуспешних разговора, обећања и покушаја да разговором синдикална организација дође до решења, ништа друго не преостаје осим штрајка глађу".

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво