Читај ми!

Трагови водених бујица од Рашке до Новог Пазара видљиви на сваком кораку

Водоснабдевање у Рашки је нормализовано, Тутин има само техничку воду, а у Новом Пазару воде за пиће има само у нижим деловима града.

Реке Јошаница, Рашка и Ибар су у коритима. Отклањају се последице поплава и процењује материјална штета. У Новом Пазару и Тутину и даље проблеми с водоснабдевањем.

Трагови водених бујица од Рашке до Новог Пазара видљиви су на сваком кораку.

Тешка механизација јутрос је из Трнавске реке успела да изуче метални мост.

"То ми је био једини прилаз кући. Морао сам да исечем ограду комшији да прођем кроз игралиште", рекао је Недељко Милерић из Трнаве код Рашке.

У двориште породице Мишовић из новопазарског села Пожежина Тушинска река довукла је кубик дрва и цев тешку две тоне.

На терену је радно од недеље.

"Ситуација на терену је тешка. Сва расположива механизација је на терену, људство је на терену, покушавамо да санирамо штету. Штаб за ванредне ситуације формирао је комисију која процењује штету", рекао је Немања Поповић, председник Општине Рашка.

Водоснабдевање у Рашки је нормализовано, у Тутину имају само техничку воду, а у Новом Пазару воде за пиће има само у нижим деловима града.

"Ради се са 60 одсто капацитета, али се ради интензивно у отклањању свих последица како би грађани имали редовно снабдевање воде", каже Дарко Белић из Сектора за ванредне ситуације у Новом Пазару.

Хидрометеролошки услови диктирају ситуацију на терену.