Читај ми!

У Београд стигло 100 нових аутобуса на природни гас

У Београд је стигло 100 нових аутобуса са погоном на компримовани природни гас који ће бити пуштени у саобраћај до краја недеље, изјавио је градоначелник Београда Александар Шапић.

Градоначелник Александар Шапић је након представљања аутобуса у ГСП аутобуском погону Нови Београд рекао да је набавка нових аутобуса коштала око 35 милиона евра, те да ће они значајно унапредити квалитет јавног превоза у престоници.

Шапић је прецизирао да ће се аутобуси наћи на најфреквентнијим и најоптерећенијим линијама - 17, 23, 31, 65, 88. 

"Ово је важан дан за Београд и Београђане. Видећемо да ли ћемо бити у ситуацији да у наредне све године наставимо да обнављамо возни парк што би било изузетно важно, али то изискује и значајна средства", казао је Шапић.

Додао је да ће најстарији аутобуси бити повучени из саобраћаја, те да ће у јавном превозу остати они који нису превише стари.

Нова возила на гас су нископодна и зглобна, с максималним капацитетом путничког простора од 150, односно 38 седишта и 112 места за стајање, уз простор за колица за бебе и инвалидска колица.

Опремљена су системом за детекцију пожара у моторном делу, имају рампу за олакшан улазак особа са инвалидитетом, осветљена су ЛЕД светлима, а грејање је, осим радијатора, појачано калориферима и кровним грејањем.

Аутобуси су опремљени савременим расхладним системима, као и надзорним камерама, системом за бројање путника и вај-фај интернетом. 

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара