Читај ми!

Утопило се двогодишње дете код Тутина, ванредна одбрана од поплава у Новом Пазару – Војска пристигла у помоћ

Пронађено је тело двогодишњег дечака који је упао у корито реке код Тутина. У том месту проглашена је ванредна ситуација због изливања река. Због обилне кише која без престанка пада у Новом Пазару, драстично је порастао водостај Рашке, Јошанице, Трнавице и Видрењака, па је уведена ванредна одбрана од поплава. Војска Србије је са полицијом на терену.

Уведена је ванредна одбрана од поплава у Новом Пазару, а механизација јавних предузећа је на терену. Одржани су и штабови за ванредне ситуације.

Јавна предузећа из Краљева и Чачка допремиће Новом Пазару око 8.000 џакова са песком, а "Србијаводе" упутиће и механизацију у тај град ако буде потребе.

Танјугу је МУП речено да је полиција у Новом Пазару интервенисала на једном црпљењу воде из подрумских просторија, а да је у Тутину једно возило извучено из бујице.

Киша непрекидно падала 24 сата

Према проценама надлежних, пало је више од 100 литара по метру квадратном, а киша је непрекидно падала 24 часа.

У Рашки је река Трнава однела више мостова и прилазних путева и поплавила неколицину кућа и помоћних објеката.

Река Рашка излила се читавим водотоком од Новог Пазара до Рашке. 

Водостај Лима расте из сата у сат

У општини Пријепоље, падавине су довеле до подизања нивоа реке Лим која је однела део ограде спортских терена "Орси" у насељу Шарампово, на улазу у ову општину.

Председник општине Пријепоље, Владимир Бабић, рекао је да се Лим налази у свом кориту и да се није излио, али да водостај те реке расте рапидно из сата у сат.

"Свакога сата водостај Лима расте за 15 центиметара. Вода стиже из Црне Горе, јер су и код њих биле велике падавине. На сву срећу киша је престала да пада, па пратимо стање на терену", рекао је Бабић.

Обилне падавине изазвале су и одрон у месту Мили код Бродарева, што је довело до прекида саобраћаја на магистралном путу ка граничном прелазу Гостун, који је у међувремену успостављен.

У ивањичком селу Брусник невоље звог падавина 

У ивањичком селу Брусник поново невоље због обилних падавина.

Све што је санирано у претходном периоду, када су пре непуна три месеца у више наврата реке и потоци текли путевима, поново је оштећено.

Током дана очишћен је пропуст, па се вода повлачи, али мештани страхују од нових падавина.

Невреме и у региону. Обилне кише и нагли раст водостаја река ствара велике проблеме на локалним путевима и у више општина на северу Црне Горе. Страхује се од изливања Лима и Бистрице, а водостај Мораче је достигао 11 метара.

Јако невреме, праћено кишом, погодило је Дубровник. У делу Хрватске, највише у Горском котару и Лици пада снег, док у другим крајевима пада киша и дува јак ветар, преносе медији у тој држави. Први снег ове јесени пао је и на Сљемену.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара