Читај ми!

Покренута телефонска линија за пријаву непримереног полицијског понашања на северу КиМ

НВО "Актив" саопштила је да покреће отворену телефонску линију за пријаву сваке врсте претеране силе, бруталног поступања, малтретирања или било ког другог непримереног понашања припадника полицијских снага на северу KиМ.

Како се наводи у саопштењу, циљ им је да охрабре грађане да прекину талас тишине и пријаве непримерено полицијско понашање.

"Циљ је да забележимо случајеве и да упутимо оне који су звали да пријаве случајеве Полицијском инспекторату Kосова како би се отворила званична истрага и како би се вршио директан надзор над бројним случајевима који су познати али који нису званично пријављени Полицијском инспекторату Kосова", саопштава НВО "Актив".

Број телефона на који грађани могу пријавити случајеве је 064/310-6660.

Kако пријавити?

Радним данима од осам до 16 часова службеник НВО "Актив" ће бити на располагању и забележити детаље пријаве и пружити неопходне информације о механизмима подношења пријаве.

Након 16 часова и током викенда телефонска линија ће бити отворена за пријем СМС порука.

Службеник НВО "Актив" ће се, како наводе, јавити наредног радног дана како би верификовали случај и добили више детаља.

НВО "Актив" саопштава да на овај начин жели да послужи као мост између незадовољних грађана и надлежних полицијских органа.

"На овај начин подстичемо грађане да пријаве инциденте од стране припадника специјалне полиције Kосова. Истовремено НВО Актив ни на који начин нема намеру да замени мандат званичних институција, већ да у овом институционалном вакууму послужи као инцијални контакт грађанима у настојању пријаве таквих случајева", саопштава НВО "Актив".

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво