Читај ми!

Огњену Капату за трансплантацију коштане сржи потребно 300.000 евра - како можемо да му помогнемо

Петнаестогодишњем Огњену Капату је акутна лимфоцитна леукемија дијагностификована током лета. Он се тренутно лечи хемотерапијама у Институту за мајку и дете. За његово излечење потребна је трансплантација коштане сржи која кошта 300.000 евра. Сви који желе да помогну у Огњеновом лечењу могу то да ураде слањем поруке са текстом 1374 на 3030.

Огњен Капата има петнаест година и уписао је Спортску гимназију, али у средњу школу још није кренуо јер га је у томе омела тешка болест - акутна лимфоцитна леукемија.

Огњен је сада на лечењу хемиотерапијама, али да би потпуно оздравио мора што пре да оде на трансплантацију коштане сржи у иностранству, а за коју је потребно 300.000 евра.

Огњенова мајка Радмила наводи да је за сада прикупљено око 10 милиона динара, а наставак лечења у Италији је хитан и неопходан за Огњенов опоравак. 

Указује да је Огњен има спортски дух и да је одлучан да се избори са болешћу, али и да му много значи подршка коју добија од другара, познатих и непознатих људи.

"Огњену је све ово дало ветар у леђа да се бори још јаче и да заиста верује да ће из ове утакмице да изађе као победник. Он је иначе спортиста, има тај спортски дух, али све ове акције утичу позитивно на њега, поправљају му расположење", каже Радмила.

Захваљује свим добрим људима који учествују у акцији прикупљања новчаних средстав за Огњеново лечење. Посебно се захваљује лекарима и особљу на Институту за мајку и дете који су, како каже, дали и дају све од себе да помогну Огњену.

"Ми не бисмо ни дошли до овог тренутка да они Огњена нису кренули да лече на време", указује Огњенова мајка Радмила.

У Основној школи "Милена Павловић Барили", коју је похађао, организовали су хуманитарни турнир како би прикупили што више средстава за његово лечење.

Данас се игра финале турнира у одбојци, а биће организовани и турнири у кошарци и фудбалу, а основни циљ је да се прикупи што више средстава за лечење.

Директорка ОШ "Милена Павловић Барили" Оливера Корошец наводи за РТС да су ученици јако мотивисани да помогну Огњену.

"Сви ученици на свој начин доприносе да се прикупи што више средстава за Огњеново лечење. До сада смо организовали хуманитарни базар и спортске турнире, а у плану нам је да укључимо и предшколске установе и вртиће са наше општине који су нам се јавили са предлозима да нам се придруже. Организоваћемо и продајни сајам књига. У плану је и хуманитарни концерт где су нам се јавили родитељи наших ученика које су познате музичке звезде и које су вољне да организују концерт за Огњеново лечење", каже Корошец.

Још једна акција најављена је за недељу 20. новембар у 10 часова када ће се на Ади Циганлији веслати за Огњена.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи