Читај ми!

Вучић и Вучевић честитали Дан копнене војске

Председник Србије Александар Вучић и министар одбране Милош Вучевић упутили су честитке поводом 16. новембра - Дана Копнене војске. честитку је упитио и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

"Свим припадницима Копнене војске честитам 16. новембар - Дан вида. Богату и славну историју српског народа обележила је Колубарска битка, која је отпочела 16. новембра 1914. године, а у којој се српска војска показала несаломивом и свемогућом, изборивши победу када се чинило да јој је пораз једина опција", написао је председник Вучић.

Мотивисани херојством ваших предака, наводи председник, свакодневно изнова показујете неприкосновеност у извршењу задатака, како на домаћем терену тако и у мултинационалним операцијама, без обзира на тежину услова који вам се на том путу намећу.

"Увек спремни, опрезни и професионални и, што је најважније, стално на располагању грађанима наше земље када им је то најпотребније. Честитам вам празник, уверен да ћемо и надаље као најјачи ослонац у очувању мира и стабилности имати управо припаднике вашег вида", наводи се у честитки председника Вучића.

Припадницима Копнене војске честитку је упутио и министар одбране Милош Вучевић и пожелео им пуно успеха у организацији система одбране Србије у наредном периоду.

"Копнена војска као најбројнији и најопремљенији вид Војске Србије добром организацијом и пажљивим одабиром људства успева да успешно одговори свим захтевима које собом носе копнени задаци и мисије", написао је Вучевић.

Честику припадницима Копнене војске је упутио и начелник Генералштаба ВС Милан Мојсиловић, указујући да тиме што обезбеђују мир и стабилност на југу централне Србије и административној линији са Косовом и Метохијом дају посебан допринос безбедности у региону. 

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво