Читај ми!

Академци на пракси у јавним предузећима, градској управи, општинама - од ментора добијају бодове

На заједничком послу обезбеђивања универзитетске радне праксе академцима нашли су се Универзитет у Београду и Град Београд. У претходних једанаест година више од две хиљаде студената стекло је прва практична знања у угледним институцијама. У Старом двору уручене су дипоме - потврде онима који су ове године завршили програм "БГ Пракса".

Стучну праксу овог новембра успешно је завршило 64-оро кандидата. Стицали су је у јавним предузећима, градској управи, општинама, установама културе.

"Овог лета сам била на пракси у градској општини Савски Венац и била сам у сектору за информисање, те је моја пракса била доста динамична", каже Ива Радуновић, студент ФПН-а. 

Праксу сам обављала у Битеф театру у сектору који се бави архивском грађом, каже Милица Трифковић, студент Филозофског факултета.

Михајло Радић је праксу обављао у секретаријату за саобраћај.

"Морам признати да сам као будући просторни планер осетио сам одређен притиска што праксу обављам у инситуцији у којој је доминантна друга струка: Био сам мало скептичан да ли ћу моћи да оправдам очекивања који је ментор имао од мене. А са друге стране имао сам додатни мотив да се докажем и да свој матични факултет прикажем у правом светлу", каже Родић са Географског факултета.

Студенти могу да бирају институцију у којој ће имати праксу. А за свој рад са ментором, добијају додатне бодове.

"За ових 11 година преко две хиљаде студената је прошко кроз овај програм што је велика бројка и што омогућава да се студенти активирају и да покушају да нађу неко своје место у будућности, да не одлазе више у иностранство, већ да покушају у нашој средини да нађу запослење", каже проф. Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду.

Градоначелник Александар Шапић најављује већи број стручних пракси.

"Уколико је било неких пропуста или уколико ваши професори или ви сами сматрате да би можда могли за неке следеће генерације неке ствари да унапредимо, да буду боље и квалитетније, што се мене тиче, и градске управе, ту су вам врата широм отворена", рекоа је Шапић.

Диплому "БГ праксе" наредног месеца добиће још 15 студнета Универзитета.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи