Читај ми!

Фудбалска грозница тресе све – и одмори се узимају да би се испратио Мундијал

Да је фудбал најважнија споредна ствар на свету, то већ знамо. Током Светског првенства неким навијачима постаје битнији и од посла, па баш у то време узимају годишњи одмор.

Скоро тридесет година у време Светског првенства у фудбалу Никола Стевановић иде на годишњи одмор. Мундијал је обично лети, па се некако у распоред удене и одлазак на Аду или базен. Ове године је Николи лето било радно.

"Живели смо за тај новембар, поготову што наши играју и просто то је, ето, волите фудбал. Ја сам размишљао, рецимо седим, очекујем да крене фудбал, зове ме организатор Николице снимање, коме да пресудим, себи, неком другом, не нећу, волим их све, волим и вас, волим и себе, значи узмеш одмор и лепо се посветиш себи, одгледаш то натенане", каже Никола Стевановић.

Они који не буду на одмору, сналазиће се. Неки кажу да уз посао који је преподне стижу да гледају поподневне утакмице, док они који имају сопствени бизнис прилагођаваће посао утакмицама.

Има и оних који ће ових месец дана уживати и на послу. "Радимо у тој временској разлици, кад је тамо фудбал ми тад радимо и онда гледам, јер је то део нашег посла, кладионица", наводи један суграђанин.

Сви који ће одмор користити како би гледали фудбал, већ је требало да га пријаве послодавцу и добију решење. У Унији послодаваца кажу да за сада нема већих одсуствовања, али оно што може да забрине јесу лажна боловања. Нису неуобичајена у време, на пример, сезонских радова.

"Лажна боловања у сваком случају представљају проблем и за послодавце и за остале запослене који трпе, који виде овакав неки негативан пример, није коректно према осталим запосленима, није коректно према послодавцу, у сваком случају је кршење закона и мислим то би требало заиста да се санкционише", поручује Светлана Будимчевић из Уније послодаваца Србије.

Иначе, Влада у Катару је одлучила да запослени у јавном сектору раде од 7 до 11 сати, а 80 одсто радног времена од куће.

Према неким истраживањима, због пада продуктивности, Мундијал 2018. је светској економији одузео скоро 12 милијарди долара.

Код нас је последњих дана, баш због Мундијала, порасла продаја телевизора. Не знамо колико ће их завршити у кућама и становима, а колико у фирмама.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара