Читај ми!

Шта студентима значи пројекат "Од интеграла до инжењера"

Пројекат "Млади инжењери - од интеграла до инжењера" удружење студената електротехнике Европе организује 13. пут. А програм "Подели своје знање", намењен женама, дванаест година реализују Европски покрет у Србији, Америчка амасада и ОЕБС. Конкурси за оба пројкета су у току, а циљ је стицање нових, практичних знања.

Основни циљ пројекта "Млади инжењери - од интеграла до инжењера" јесте да се студенти упознају са актуелним достигнућима и дешавањима у свету инжењерства.

На тај начин ће стећи увид у реалну слику тренутних потреба компанија и у оно шта их чека по завршетку студија. Пројекат се састоји из три дела: онлајн конрефенције и два такмичења.

Анастасија Глигоров, пи-ар координатор БНЕ22 каже да је АББ робо челинџ (ABB Robo Challeng) такмичење из роботике у виду хакатона, које траје 24 сата и одржава се на Електротехничком факултету.

"Што се тиче другог хакатона, он се ове године одржава први пут. Он се зове Tenderly Blockchain hackathon и на темује блокчејна, односно веб 3 технологије. Са темом блокчејна студенти ће имати прилике да се упознају и на самој конференцији. Сви су чули шта је блокчејн, али није им до краја јасно о чему се ради. Тако да је ово лепа прилика да упознамо све са том технологијом", објаснила је Глигоров.

А Адријана је, осим на пројекту "Млади амбасадори" укључена и у програм "Подели своје знање". Намењен је женама.

"Подразумева учешће менторина како их и зовемо. То су младе девојке и оне које се тако осећају из различитих области, које желе да унапреде своје знање и вештине а са друге стране ту су њихове менторке. Битно је да имају циљ. Ми им помажемо да га они јасно дефинишу, да буду заинтересоване за ту област у којој желе да унапреде своје знање и да буду мотовисане да заиста током 11 месеци учетвују у раду и са својом менторком и са ослалим девојкама које су на програму", каже Адријана Никитовић, пројектна асистенткиња у Европском покрету у Србији.

Највише их интересују бизнис, управљење финансијама, отварање компанија, ИТ.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара