Читај ми!

Ко је од државних органа штедео струју, а ко није

Управа за заједничке послове републичких органа је направила преглед међугодишње потрошње струје објекта у њеној надлежности и израдила табелу уштеде у септембру прошле и ове године. У упоредној табели се види да је Председништво Србије уштедело 31,24 процента електричне енергије, а Влада Србије 16,49 одсто. То је изнад препоручене границе од 15 одсто, али је свеукупна уштеда струје у тим државним органима била свега 6,24 одсто.

Управа је навела, преносећи податке о уштеди електричне енергије у државним органима, да је укупна уштеда електричне енергије у спетембру ове године у односу на септембар 2021. била 6,24 одсто.

Према Препорукама за уштеду електричне и топлотне енергије које је донело Министарство рударства и енергетике, требало би да влада и локалне самоуправе одговоре на енергетску кризу која је довела до недостатка неких енерганата и великог раста цена енергије, одговоре уштедом струје и грејања од 15 процената.

Управа је објавила да је Председништво Србије у септембру 2022, посматрано међугодишње, уштедело 31,24 процента електричне енергије, а Влада Србије 16,49 одсто, што је изнад препоручене границе.

Министарства која се налазе у Немањиној 22-26 су смањила потрошњу киловата за свега 4,64 одсто, а скромна уштеда електричне енергије од 3,56 процената забележена је и у Палати Србије на Новом Београду.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво