Читај ми!

Милану Поповићу награда "Ђоко Вјештица" за емисију "Моја дедовина"

Новинар РТС-а Милан Поповић овогодишњи је добитник награде "Ђоко Вјештица" за емисију "Моја дедовина", једногласно је одлучио жири Удружења новинара Србије (УНС). Награда ће Поповићу бити уручена у Прес центру УНС-а 26. октобра у 11 часова.

Председник жирија Бранислав Баћовић у свом образложењу навео је да Милан Поповић сваке недеље помаже људима, анимира и подстиче друге да и они то чине.

"Емисија је у складу са наградом и личи на Ђоку Вјештицу због континуитета у хуманитарном раду и дуготрајне активности. Овде није у питању акција у којој Поповић решава један проблем и стаје, већ сваке недеље приљежношћу да помаже људима, анимира и подстиче друге да и они то чине", образложио је Баћовић.

У емисији "Моја дедовина" Поповић ангажује пријатеље, комшије, рођаке на мобу и сви заједно учествују у обнављању запуштених имања.

"Ова емисија има изразито хуманитарни карактер јер не само да помаже младим људима и младим породицама да се врате на своју дедовину, већ им пружа шансу за нови и другачији живот", наведено је у предлогу за награду који су послали новинари РТС-а Драгана Kосјерина, Kристина Раденковић Јелена Пурковић Симић, Стефан Поповић и Винка Мариновић.

Одлуку да Милан Поповићу припадне награда за новинарску хуманост донео је жири који су чинили Бранислав Баћовић (председник и добротвор), Сања Анђелковић, Оливера Радић (прошлогодишња добитница), Милош Бато Милатовић и Љубенко Звиздић.

Чланови жирија разматрали су предлоге у УНС-у, гледајући поново сегмент из емисије "Моја дедовина", док су прошлогодишња добитница Оливера Радић и Сања Анђелковић своју одлуку саопштиле присутнима телефоном и претходно послале образложење писаним путем.

"Верујем да нећу морати да радим од 8 до 4 и да ћу моћи да будем на дедовини. Мој сан је да се вратим на село, купим неку "фићу' да може само узбрдо да изађе кад буде било снега", говори каратисткиња у епизоди која је емитована на заседању жирија.

Награда ће Поповићу бити уручена у Прес центру УНС-а 26. октобра у 11 часова. 

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво