Читај ми!

Одржана "Литија за спас Србије"

Учесници "Литије за спас Србије", који су се организовали преко друштвених мрежа, затражили су од Уставног суда да та институција поштује и чува Устав и оно што у њему пише.

У Београду је одржана "Литија за спас Србије", а учесници су се током шетње зауставили испред зграде Уставног суда.

"Молимо се да Уставни суд брани Устав Републике Србије у коме јасно пише да је брак само између мушкарца и жене - тако је било, тако јесте и да тако и остане, а на њима који раде у овој институцији је одговорност за поштовање и чување Устава ", рекао је свештеник, јереј Јован Бабић.

Бабић је прочитао молитву за светињу брака и породице.

Испред Цркве Светог Марка окупљенима се обратио професор историје Милош Ковић, који је рекао да је ово што се данас дешава борба за светиње и духовност.

"Изгубили смо суверенитет над делом наше територије у центру Београда, 17. септембра", оценио је Ковић.

Подсетио је да је недавно поред Цркве Светог Марка била шетња током Европрајда.

"Иза наших леђа почива цар Душан, ударају на наше светиње и ово је борба за светиње и за нашу духовност", рекао је Ковић.

Додао је да то није само борба за Цркву Светог Марка, већ и за Дечане, Грачаницу, али и сву српску децу и у Београду, али и на Косову и Метохији.

Током шетње учесници литије застали су испред Прајд инфоцентра, а поједини су држали транспарент са натписом "Забрана промоције содомије на 100 година".

Учесници скупа одали су пошту и руском цару Николају код његовог споменика у Улици краља Милана.

Литија је прошла центром Београда, од Патријаршије до Цркве Светог Марка.