Читај ми!

Зрењанин, град обрао зрели кукуруз

Градоносни облак који је током поподнева прошао изнад средњег Баната нанео је штету у селима зрењанинског краја и у општини Сечањ. Већа штета је била на њивама под необраним кукурузом. Невреме и у јагодинском крају.

Град је нанео мању штету у селима Лазарево, Златица на територији града Зрењанина и у селу Шурјан у општини Сечањ. Већа штета је била на њивама под необраним кукурузом.

Лед је падао по клиповима кукуруза који су остали незаштићени на стабљици, а део је и отпао на земљу, па ће због влаге сигурно пропасти.

По подацима Прогнозно извештајне службе на мерној станици Златица забележено је током поподнева 20 милиметра кише по квадратном метру, а у Мужљи код Зрењанина 18 милиметара.

Због обилне кише канализација у улици Лазе Костића у Зрењанину није могла да прими сву воду, па је око пола часа коловоз био поплављен.

Невреме и у јагодинском крају. Јака киша праћена градом у поподневним сатима у атарима села Шуљковца, Бунара и Драгошевца нанела је штету на појединим кућама и пољопривредним културама.

У сектору за ванредне ситуације у Јагодини кажу да није било захтева грађана за интервенције нити обавештења из локалних самоуправа о штети.