Читај ми!

Обележен Дан оснивања херојске 125. моторизоване бригаде

У Крушевцу крај спомен обележја браниоцима отаџбине обележен је дан оснивања херојске 125. моторизоване бригаде, служено опело и одата почаст страдалима током рата на простору Косова и Метохије.

У комплексу некадашње касарне Расина 98 јабланова од којих сваки симболично носи име једног од погинулих бораца 125. моторизоване бригаде на Кошарама.

Војници и старешине који су током НАТО агресије 1999. бранили границу са Албанијом и притом положили своје животе, остали су упамћени као хероји.

"И зато се ми окупљамо овде баш код споменика да одамо њима још једном или сваке године ту почаст, да се сетимо њихових јуначких дела, да одамо признање њиховим породицама јер су дали оно највредније што су имали", рекао је генерал Драган Живановић, ратни командант 125. моторизоване бригаде.

Припаднике 125. моторизоване бригаде веже много тога, а сећања на страдале саборце не бледе.

"Не знам ни једног нашег саборца да је то потиснуо потпуно. Успомене су остале, на жалост да кажем, ружне успомене јер рат ником није донео добро, тако и нама. Као што сам рекао изгубили смо ми доле младост и здравље", каже Дејан Ивановић, припадник 125. моторизоване бригаде.

Чланови породица, представници Војске и Удружења бораца, поклонили су се сенима погинулих, одали почаст и положили венце и цвеће на спомен обележје.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво