Читај ми!

Ашанин: Рекордни резултати новог Клиничког центра - 180.000 медицинских услуга

Пре пола године отворена је нова зграда Универзитетског клиничког центра с најсавременијом опремом. Директор тог центра, проф. Милика Ашанин истиче да су постигли изузетне и рекордне резултате у лечењу пацијената. Прегледано је, каже, 85.000 пацијената и пружено 180.000 различитих медицинских услуга. Посебно нагалашава да је отворено одељење за минимално инванзивне хируршке процедуре.

Нова зграда Клиничког центра Србије се простире на 12 спратова и има 86.000 квадратних метара. У њој је 825 кревета, операционе сале, најсавременија опрема. 

Милика Ашанин је истакао за РТС, да је нови Клинички Центар Србије за првих шест месеци постигао рекордне резултате, прегледано је 85.000 пацијената, а на лечење примљена 21.000 и да је пружено око 180.000 различитих медицинских услуга.

Додаје и да је у дијагностици урађено око 50.000 скенера и око 40.000 ултразвучних прегледа али и 4.390 различитих операција.

"Ми смо много радили на струци и нисмо само јурили рекорде по броју различитих интервенција и дијагностика. Отворено је одељење за минимално инванзивне хируршке процедуре. То је веома важно и то је тренд у свету и ми смо лапараскопске операције повећали за 80 посто", нагласио је Ашанин. 

Истиче и да су увели многе нове методе у скоро свим областима, помоћу којих је значајно повећан број операција.

Посебно је указао да је новим објектом пацијентима пружен изузетан комфор, све собе су једнокреветне и двокреветне. Такође, добили су опремљене интензивне неге и најбољу, савремену, брендирану опрему. 

"То су све предуслови да можемо да будемо бољи, бржи, да сви под једним кровом пружимо  мултидиспилинарну, интердисциплинарну помоћ пацијенту", закључује директор КЦС.

Наводи и да су је за реновирање и реконструкцију старе зграде Ургентног центра уложено око милион евра. Планирано је да се у ту зграду, како је рекао, ускоро преместе клинике за ортопедију и за пластичну хирургију.

"Ми примећујемо сваког дана да је број заражених између 2.500 и 2.700, преко викенда то буде и мање. То стално треба да нас опомиње да је инфекција присутна", упозорио је Ашанин. 

Цело гостовање проф. Милике Ашанина можете погледати у видеу.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи