Читај ми!

Након забране и пресуде организатори Европрајда најављују протест

Ако је веровати министру унутрашњих послова и пресуди Управног суда, који је одбио жалбу Европрајда, шетња је од стране овог министарства забрањена, наводе организатори и најављују да ће ипак изаћи на протест.

"Ми, као активисти, користимо своје демократско право на грађанску непослушност и излазимо на протест испред Уставног суда, одакле ћемо заједно кренути до Прајд парка (Стадион Ташмајдан). Такође, верујемо да ћемо, као грађани и грађанке ове земље, бити сигурни, чак и док користимо своје демократско право на протест. МУП је о овом скупу обавештен", наведено је у саопштењу организатора Европрајда у Београду.

Након протеста, како кажу, окупиће се на стадиону Ташмајдан, где ће се програм одржати по првобитном плану.

"Верујемо да је данашњи дан од историјског значаја за ЛГБТ+ заједницу у Србији и региону", кажу организатори.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је да, упркос "притисцима великих сила Запада", забрана одржавања шетње у организацији Европрајда 2022 остаје на снази.

МУП је претходно донео решења да не дозволи шетњу учесника "Европрајд 2022", као ни учесника породичне шетње у организацији антиглобалиста у Београду.

Управни суд одбио је тужбу организатора "Европрајда" којом се оспорава одлука МУП-а да се шетња у оквиру ове манифестације, планирана за данас у Београду, забрани.

У одлуци, која је објављена на сајту Управног суда, наводи се да је тужба Горана Милетића и организатора "Европрајда" одбијена као неоснована.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво