Читај ми!

Вртић у којем је дете пало са прозора није био верификован, постоји основ за разрешење директора

Просветна инспекција извршила је ванредни надзор после пада детета с прозора у вртићу "Трчуљак" у Раковици и установила да објекат у којем се десио инцидент није имао потребно решење о верификацији, чиме постоји основ за разрешење директора, саопштило је Министарство просвете. РТС сазнаје да ће тужилаштво утврдити да ли има кривичне одговорности међу запосленима.

Просветна инспекција је, по налогу министра Бранка Ружића, извршила ванредни инспекцијски надзор над радом ПУ Раковица и утврдила чињенице у вези са случајем пада детета са прозора у вртићу Трчуљак на Миљаковцу, саопштило је Министарство.

Просветна инспекција ће, додаје Министарство, у складу са утврђеним чињеницама, а у вези са одговорношћу установе и запослених за безбедност деце за време боравка у установи, наложити извршење одговарајућих мера и предузимање одговарајућих радњи према запосленом, као и према директору Установе.

Инспекција је установила и да објекат у коме се десио инцидент није имао потребно решење о верификацији, чиме постоји основ за разрешење директора, истиче се у саопштењу.

"Најважније је да је дете стабилно. Изузетно ми је жао што је дошло до овога и оштро осуђујем поступак директорке која је одлучила да, у току добијања верификације, отвори објекат и прими децу", рекао је Ружић.

Нагласио је да ће сви одговорни сносити последице за своје поступање.

"Министарство је отворено за питања родитеља о одређеној предшколској установи, и при упису и током трајања предшколског васпитања, и предузећемо додатне провере у наредном периоду како се овако нешто не би десило икада више", закључује Ружић.

РТС сазнаје да ће тужилаштво утврдити да ли има кривичне одговорности међу запосленима.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво