Читај ми!

Алкохол и волан не иду заједно – за седам месеци погинула 42 млада возача

У току летњих месеци на српским друмовима живот је изгубило 147 особа. У првој половини године погинула су 42 млада возача, 11 више него у истом периоду лане. У јучерашњем удесу код Лесковца погинуо је 24-орогодишњи младић, а пет особа је повређено.

Свакога дана у летњим месецима се догоди око 100 саобраћајних незгода. У просеку лети месечно смртно страда 50 људи, а око 2.000 особа задобије повреде у саобраћајним незгодама.

У 2022. години, према прелиминарним подацима, у летњим месецима погинуло је 147 особа.

"Алкохол и волан не иду заједно, много је јефтиније узети такси, преноћити негде него плаћати велике казне за вожњу под дејством алкохола", каже каже Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја.

Најчешћи узроци саобраћајних незгода у 2022. години јесу брзина и алкохол. Свако треће лице је настрадало због велике "брзине" док је због вожње под дејством алкохола настрадало 14 одсто лица у саобраћају, односно свако седмо лице.

"Уколико скривите саобраћајну незгоду под недозвољеним дејством алкохола да ћете платити сву штету која је настала у саобраћајној незгоди а она се врло често мери милионима динара", каже Окановић.

За период јануар-јул 2022. године погинула су 42 млада возача, 11 више него у истом периоду прошле године.

Ако посматрамо податке о броју пијаних возача који су учествовали у саобраћајним незгодама, може се уочити да је у последње три године тако живот изгубило 17 одсто укупно страдалих, а чак 27 одсто младих.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара