Читај ми!

Математичари Србије освојили три медаље на олимпијади у Индонезији

Четворочлана екипа Србије освојила је две сребрне и једну бронзану медаљу на Међународној информатичкој олимпијади у Индонезији. На олимпијади је учествовало 349 такмичара из 88 земаља. Председник Србије Александар Вучић честитао је математичарима на изузетном постигнутом успеху.

На Међународној информатичка олимпијада у Индонезији од 7. до 15. августа, учествовало је  349 такмичара из 88 земаља.

Јован Бенгин, ученик четвртог и Матеја Вукелић, трећег разреда Математичке гимназије у Београду, освојили су сребрне медаље, саопштило је Друштво математичара Србије.

Филип Бојковић, ученик другог разреда Математичке гимназије у Београду, освојио је бронзану медаљу.

Четврти члан екипе био је Тони Шкријељ, ученик четвртог разреда Гимназије "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду.

Руководиоци екипе су били Марко Савић - Природно-математички факултет Универзитета у Новом Саду и Павле Мартиновић - Математички факултет Универзитета у Београду.

Четворочлана екипа Србије одабрана је на основу низа такмичења овогодишњег циклуса, у организацији Друштва математичара Србије, а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије. 

Честитка Вучића 

Председник Србије Александар Вучић честитао је Јовану Бенгину, Матеји Вукелићу и Филипу Бојковићу, освајање две сребрне и бронзану медаљу. 

"Ви сте наш понос, будућност и најлепше лице Србије за које се сваког дана боримо. Држава ће дати све од себе да вам омогући да се усавршавате и у својој земљи останете, како бисте на најбољи начин допринели њеном напретку", наводи се у честитки Вучића. 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво