Читај ми!

Плаћа казне и наставља по старом – како против комшије из пакла

Станари Шевине улице у Земуну имају комшију који је од свог дворишта направио депонију. Општинске власти интервенисале су 22 пута, а он је све казне уредно платио и наставља по старом. Намеће се питање где је граница између слободе власника и права комшија?

Саксије, кофе, пластичне столице, кофери набацани су једни преко других у Шевиној улици у Земуну где свачији поглед застане на тони смећа.

Комшије кажу да више од двадесет година то смеће стоји и шири непријатан мирис. То им је велики проблем, а додатни су и пси луталице. Њихов комшија у дворишту има неколико својих паса.

Директор ЈКП Ветерина Београд Будимир Грубић каже да је реч о власничком простору па се и ти пси третирају као власничке животиње.

"Ми ту не можемо ништа. Предузимамо кораке, обавестили смо ветеринарску инспекцију и све остале битне чиниоце", додаје Грубић.

Екипа РТС-а покушала је да уђе у двориште и разговара са власником, али нико им није отворио.

Више од 20 инспекцијских контрола, пријава и казни

У последњих пет година више од двадесет пута су надлежне инспекције излазиле на терен, писале пријаве и новчано кажњавале. И градске власти и Општина Земун упознати су са овим случајем.

Више пута су комунални радници чистили смеће са улице испред ове куће. На улици је паркирано и неколико његових старих аутомобила, који су пуни смећа. Стоје ту месецима, па и годинама и нису регистровани.

Предузеће за еколошку заштиту које је ангажовала општина Земун 24. маја покушало је да изврши дератизацију на тој адреси, али нико од станара који ту живе није се одазвао. Ванредних позива из ове улице није било.

Према прописима, свако је дужан да одржава двориште и води рачуна о хигијени, иначе плаћа новчану казну.

Комшије имају право да пријаве, али, у овом случају ни то не помаже јер власник куће у Шевиној 14 до сада је платио ко зна колико казни. Закон о заштити животне средине предвиђа и казне од 50.000 динара или 30 дана затвора. Очигледно, сви све знају, али из зачараног круга се не може.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи