Читај ми!

Михајловић: Направити регистар педофила и насилника, забранити им запошљавање у државним установама

Председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић предложила је измену закона о државним службеницима и кривичног закона како би се насилницима и злостављачима забранило запошљавање у државним установама, предузећима и институцијама, као и да се направи регистар педофила и насилника како би све институције имале јединствени систем, али и да би грађани знали поред кога живе.

Зорана Михајловић каже да је циљ да се онемогући онима који су насилници да буду запослени у државним установама и службама.

"Није важно да ли сте ви директор или сте ви обичан радник или запослени, ви сте насилник, не можете да радите у државној служби. Ви представљате државу у сваком свом минуту рада у државној служби", поручила је Михајловићева.

Навела је да је дуг пут да дођемо у ситуацију да насиља над женама и девојчицама нема, али да можемо још много тога сви заједно да учинимо да се насиље препозна и адекватно санкционише и то, пре свега, кроз измену закона.

"Такође потребан нам је и регистар насилника и педофила, јер мора да постоји размена информација међу надлежним институцијама, а и да јавност има те податке, јер грађани треба да знају да ли им у суседству живи педофил", изјавила је Михајловићева у Петровцу на Млави, одговорајући на питање новинара.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи