Читај ми!

Ватерполисти су синоћ имали важан меч, сакупљен новац за лечење Крагујевчанке Ане Милетић

Хуманошћу грађана, удружења, организација, јавних личности прикупљен је новац за лечење у Јапану четрдесетогодишње Крагујевчанке Ане Милетић, која болује од најагресивнијег тумора на мозгу. Допринос томе дали су и ватерполисти репрезентација Србије и Израела, као и Радничког, који су синоћ одиграли хуманитарни меч за Ану на градским базенима у Крагујевцу.

Снови породице Ане Милетић за само петнаестак дана су остварени. Захваљујући хуманим људима прикупљено је 400.000 евра за њено лечење на Универзитетској клиници у Токију.

"Кад сви изразе емпатију, помогну, кад се удружимо, видите да и немогућа мисија постаје изводљива за тако кратак временски период", каже Анин брат Ђорђе Бојовић.

У тој мисији хуманост на делу показали су и ватерполисти репрезентација Србије и Израела, који су у Крагујевцу на припремама за европско првенство. Њима су се придружили и ватерполисти Радничког.

"Драго ми је што смо били у прилици да будемо део хуманитарног меча за помоћ Ани да оде на лечење", рекао је тренер ватерполо репрезентације Израела Тал Гродман.

Дејан Савић, тренер ватерполо репрезентације Србије, поручио је да ће се ватерполо репрезентација увек одазивати акцијама под покровитељством Радничког.

"То је поента спорта у неку руку да се сви скупимо око тога и пружимо подршку коме је најпотребнија", истакао је капитен ВК Раднички Филип Јанковић.

Због тога је резултат у овом случају био неважан, а подршка ватерполистима и пре свега Ани дошла је са трибина.

Ана Милетић би већ следећег месеца требало да отпутује у Јапан

где ће примити иновативни лек делитакт. Јапански стручњаци тврде да је успешност излечења тумора на мозгу 92 одсто.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво