Читај ми!

Пољопривредници чекају писане гаранције, ноћ ће провести испред Покрајинске владе

Пољопривредници који у Новом Саду протестују незадовољни откупном ценом сунцокрета остају током ноћи испред зграде Покрајинске владе, јавља портал 021. Чекају писане гаранције за низ мера које је обећао министар пољопривреде Бранимир Недимовић.

Испред зграде Покрајинске владе у Новом Саду пољопривредници ће остати и током ноћи, иако им је министар Бранимир Недимовић обећао низ мера и најавио састанак у Влади за два дана.

Како преноси портал 021, ратари незадовољни ниском откупном ценом сунцокрета затражили су од министра писане гаранције да ће обећано бити испуњено и одлучили да наставе са протестом.

Очекују да ће до 9 сати ујутру добити написмено све оно што је министар обећао.

Недимовић је, између осталог, обећао пољопривредницима да ће гориво моћи да сипају два пута дневно уз посебне картице. Решење о олакшицама за гориво требало би да буде донесено у наредних 60 сати, наводи 021.

Такође, министар је обећао и састанак са премијерком Аном Брнабић у наредних 48 сати и навео да ће се разговарати о јесењој сетви и ценама.

Протестовало се и на Ђердапској магистрали, а дописник РТС-а из Пожаревца јавља да су се када је пао мрак пољопривредници са 250 трактора разишли након целодневног протеста.

Неформални договор са надлежним министарством је да се ујутру скине ограничење на извоз уља, а да на седници у четвртак Влада Србије повећа цену уља на рафовима и гарантује цену откупа сунцокрета са 700 евра по тони, јавља дописник РТС-а.

У супротном, пољопривредници из удружења "Стиг" Пожаревац кажу да ће се придружити протестима у Београду.

Пољопривредници незадовољни откупном ценом сунцокрета, али и забраном извоза, протестовали су у више градова широм Србије, а поједини путеви били су блокирани.

Из Министарства пољопривреде кажу да су министар и његови помоћници разговарали са пољопривредницима у Новом Саду, Панчеву и Пожаревцу, да су договорени наредни кораци за решавање проблема, а да ће сва додатна питања бити размотрена на састанку у Влади Србије, који ће бити одржан у наредних 48 сати.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво