Читај ми!

Мали Вукан напунио годину дана, може сам да држи флашицу

Вукан Стоиљковић из Врања, за чије лечење од спиналне мишићне атрофије су организоване бројне акције широм земље, добро је и данас пуни годину дана. У Будимпешти је са родитељима од средине маја, где је примио најскупљи лек, золгенсму.

После борбе за прикупљање два и по милиона евра за терапију, Вукан и његови родитељи настављају борбу за излечење. Крајем маја малишан је примио золгенсму, уследио је период опоравка, а због јачине терапије сада прима стероиде који му чувају органе.

"Вуки се опоравља лепо, сваки дан нас обрадује неком новом вештином или способношћу, тако да се искрено надамо да ће бити све боље и боље како време буде одмицало. Ми свакодневно вежбамо са њим колико нам услови дозвољавају. И даље смо у изолацији", каже Ивана, Вуканова мајка.

Видљиве су промене, Вукан може да држи флашицу, узима играчке. Родитељи прате упутства лекара из клинике Бетешда у Будимпешти, где се лечило још неколико беба из Србије од спиналне мишићне атрофије.

"Искористио бих ову прилику да се захвалим свима на неизмерној подршци, хвала вам добри људи што сте нам омогућили да нам син има срећно и безбрижно детињство. Исто тако бих апеловао свим трудницама и будућим мајкама да у породилишту Народни фронт тестирају своју децу на СМА", рекао је Вуканов тата Милош.

Ујединио је људе, многи су помогли, послали макар једну поруку. И сада смо сви уједињени у најлепшим жељама, честитамо Вукану први рођендан.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво