Читај ми!

Брнабић о обележавању годишњице “Олује“: Датум који ће остати уписан црним словима у нашем календару

Премијерка Србије Ана Брнабић навела је поводом обележавања годишњице "Олује" да је данас један од најтужнијих дана у новијој историји српског народа.

"Данас се сећамо бруталног етничког чишћења, почињеног над Србима у Хрватској, када је са својих вековних огњишта протерано више од четврт милиона наших сународника. Неколико хиљада њих није успело да преживи овај злочин, док се многи од њих и дан данас воде као нестали", навела је Брнабићева.

Истиче да "не сањамо снове о томе да ћемо некоме изменити поглед на дешавања са краја прошлог века нити да ће српске жртве добити поштовање и правду коју заслужују".

"Наше је право да памтимо, да их се сећамо и штитимо их од заборава", написала је Брнабићева на Инстаграму.

"Поносна сам што смо се вечерас у Новом Саду окупили сви заједно, представници Срба из читавог региона, да мирно и достојанствено обележимо овај датум који ће остати заувек уписан црним словима у нашем календару", додала је Брнабићева.

Премијерка је навела и да је данашња Србија, предвођена председником Александром Вучићем, највећи гарант мира и стабилности на Балкану.

"Наша држава, каква је данас, највећи је најпоузданији је ослонац свом народу и пружа јасну визију да је наша будућност светла, заснована на економском напретку, привредном просперитету и стабилности. Уједно, наше историје се са поносом сећамо, наша страдања и претрпљене злочине памтимо и српске жртве чувамо од заборава", написала је Брнабићева.

Додала је да је Србија у потпуности окренута будућности, истовремено одлучна да никада не заборави своју прошлост.

"Трајно смо опредељени за мир и стабилност, али и за то да се наших жртава сећамо и не дозволимо да се њихова судбина, никада, никада више не понови", закључила је председница Владе.

Премијерка Брнабић присуствовала је у Новом Саду обележавању 27. годишњице акције "Олуја".

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво