Читај ми!

Преминула дугогодишња новинарка и уредница Радио Београда Невенка Нена Мићевић

Невенка Нена Мићевић, дугогодишња новинарка и уредница Радио Београда, изненада је преминула у 67. години. Цео радни век провела је у Редакцији вести Првог програма Радио Београда, одакле је пре две године отишла у пензију.

Невенка Нена Мићевић је новинарску каријеру започела као репортер на Програму 202, а потом је прешла у деск Првог програма Радио Београда, где је уређивала вести за радијске информативне емисије. Уређивала је и водила и Јутарњи дневник.

Невенка Мићевић је била велики професионалац и језички "чистунац". Њене вести су биле кратке и јасне. И увек у прави час.

Рођена је 3. октобра 1955. године у Горњем Милановцу, где је завршила основну школу и гимназију. Дипломирала је светску књижевност на Филолошком факултету у Београду и пуних 40 година се посветила радио-новинарству. Била је сведок бурних догађаја новије политичке историје, почев од распада Југославије, грађанског рата у Словенији, Хрватској и Босни и Херцеговини...

Пратила је увођење вишестраначког парламентарног система, доласке и смене светских и домаћих лидера и владара. И током НАТО агресије на Србију била је са колегама у њеном ДЕСK-у.

Извештавала је о ратним дејствима наших оружаних снага и о страдању војника и цивила широм земље. У њеним вестима остао је траг о ванредном стању 2003. и стравичним поплавама 2014. године у Србији.

Ненси, како смо је звали, у души је остала велики романтичар спремна да саслуша, помогне, посаветује... Некада и да буде раме за плакање. Неизмерно је волела своју породицу и несебично бринула о родитељима у дубокој старости. Била је уметник у етно-везу и изради огрлица које је поклањала колегиницама у редакцији. Радио Београд јој је био друга кућа и породица.

Имала је непуних 67 година и супруга Драгана.

Невенка Мићевић биће сахрањена у суботу, 6. августа, у 12 сати у Горњем Милановцу.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво