Читај ми!

Моби банка: Због техничких потешкоћа апликација није доступна, новац клијената није угрожен

Моби банка саопштила је да, услед техничких потешкоћа, апликације те банке тренутно нису доступне и да је могуће отежано плаћање платним картицама. Наводи се да ће техничке потешкоће бити отклоњене до 14 часова и да новац клијената није угрожен.

"Моби банка" је, како се наводи у саопштењу, услед месечних обрачуна и обрада имала потешкоћа у информационог система. Додаје се да су се потешкоће одразиле на успореност рада апликација, отежано плаћање картицама, као и уплате и исплате на банкоматима, као и да новац ниједног клијента није ни на један начин угрожен ИТ потешкоћама.

"Очекујемо и верујемо да ће се до 14 часова успоставити све функционалности банке. Извињавамо се овом приликом због настале ситуације и молимо Вас да имате у виду да Моби банка предузима све мере и радње како би основне функционалности биле доступне клијентима банке", наводи се у саопштењу.

Додају да је проблем настао када су "због повећане активности клијената и броја трансакција током ноћи инциирали оптимизацију 'core' базе".

"Нажалост, процес се није окончао у очекиваном времену и јутрос су се поновиле потешкоће у раду апликација и плаћању платним картицама. Подизање средства на банкоматима Моби Банке у динарима одвија се неометано, док подизање евра није тренутно доступно", истиче се у саопштењу.

Наводе и да је током јучерашњег дана, у периоду од 12 часова до 15 часова, дошло до недоступности мобилне и веб апликације, а од 16 часова успостављен је стабилан систем.

Истиче се да је највећи део зарада прокњижен у вечерњим сатима, а трансакције од јуче и данас биће реализоване у потпуности.

среда, 25. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи