Читај ми!

Отац отимао дете из дома, терао га да проси и малтретирао; Омбудсман покренуо контролу рада Центра за социјални рад

На основу информација из медија да је ухапшен мушкарац који је своје дете терао да проси и казнио га тако што га је скинуо голог и оставио у фонтани на Новом Београду, Заштитник грађана је по сопственој иницијативи покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Градског центра за социјални рад Београд.

Заштитник грађана је из медија дошао до сазнања да је дете (9) нађено голо и у веома лошем здравственом стању у фонтани на Новом Београду, као и да га је отац често отимао из Дома за децу без родитељског старања, терао да проси и тукао када му не би донео довољно новца, саопштено је из канцеларије омбудсмана.

Од Градског центра за социјални рад Београда Заштитник грађана тражи да му року од 15 дана достави детаљан извештај о поступању надлежног одељења Центра за социјални рад у конкретном случају, уз достављање релевантне документације.

"У овиру поступка, а у духу добре сарадње имајући у виду заједнички интерес и обавезу свих државних органа Републике Србије да предузимају активности и размењују информације у циљу заштите људских права, а посебно права детета, Заштиник грађана је од Центра за заштиту жртава трговине људима затражио да му у року од 15 дана достави информације о евентуалном поступању у овом случају", пише у саопштењу.

Исто тако, Заштитник грађана је затражио од Другог основног јавног тужилаштва у Београд да га у што краћем року извести о свим околностима лишења слободе оца детета, о томе да ли је против њега раније вођен кривични поступак и за које кривично дело, као и који је евентуални исход тих поступка.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи