Читај ми!

Обреновчанин који је спасао живот беби: Добио сам много порука из региона

Градоначелник Београда Александар Шапић угостио је у Старом двору Марка Драгићевића, који је брзом реакцијом и прибраношћу спасао живот једногодишњем дечаку, а овај младић из Обреновца биће предложен за Награду града Београда за херојски чин.

"За херојство које је Марко показао, као наш Београђанин, Обреновчанин, најмање што можемо да урадимо је да му се захвалимо и ја ћу га предложити за Награду града Београда за херојски чин", рекао је Шапић.

Нагласио је да је Марко заиста показао да је велики херој и то је начин да му се ода и укаже почаст.

Градоначелник је замолио медије да направе што више простора и за овакве приче, не због Марка или њега (Шапића) већ да се покаже да је Србија земља добрих, племенитих и хуманих људи.

"Марко није желео да се експонира, али сам га ја замолио да дође овде. Не због њега, ни због мене, већ због самог чина који је урадио. Да покушамо да покажемо Србији да ова земља није само црна хроника, већ да почнемо да причамо о добрим стварима, које се дешавају широм Србије за које људи не знају", рекао је Шапић.

Како је рекао, Марко нека буде иницијална каписла и разлог да се нађе простор у медијима да од сутра почнемо да говоримо и о таквим људима и ситуацијама.

"То се дешава, само такви људи немају простора, да бисмо показали је Србија земља добрих, племенитих и хуманих људи, који хоће да помогну, како смо то и много пута кроз историју показали", рекао је Шапић.

Он је Марку уручио поклон - опрему за пецање, након што је, каже, сазнао да је пецарош и да ће му то бити корисно.

Драгићевић: Не видим себе као хероја

Драгићевић је рекао да му медијска пажња не значи ништа и да себе не види као хероја, већ као обичног човека.

"Себе видим као обичног човека, оца два дечака и очекујем да ово буде нормално понашање сваког човека. Да свако у онаквом тренутку одреагује и помогне свакоме коме је помоћ потребна", рекао је Драгићевић.

Како каже, и њему је било потресно када је гледао снимак, а добио је, додаје, много порука из земаља региона.

Навео је и да је био у контакту са породицом дечака којем је помогао, да га је обишао и да је малишан сада добро.

Пре неколико дана, на путу у обреновачком насељу Звечка, када се мајка са бебом враћала од лекара, приметила је да се малишану слошило и да је изгубио свест, након чега је зауставила возило и покушавала да му помогне. Драгићевић је наишао својим возилом, притрчао и узео дечака у наручје, положио га и вештачким дисањем му спасао живот.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво