Читај ми!

Докторанди Учитељског факултета имају најбољи пројекат за унапређења образовања на свету

Тим студената докторских студија Учитељског факултета Универзитета у Београду освојио је прво место у конкуренцији 137 тимова на Светском такмичењу у креирању будућности образовања које је одржано у Kини, саопштио је тај факултет.

Тема такмичења била је примена иновативних метода у образовању заснованих на новим технологијама.

Тим са Учитељског факултета Универзитета у Београду чиниле су Јелица Ристић (Методика наставе информатике и рачунарства), Марија Воркапић (Методика наставе математике), Сања Чомић (Методика наставе физичке културе), Љиљана Бојанић (Методика наставе природе и друштва) и Дуња Богићевић (Методика наставе српског језика и књижевности).

Такмичење је организовано у сарадњи Унесковог института за информационе технологије у образовању (UNESCO Institute for Information Technologies in Education) и Универитета у Пекингу (Beijing Normal University) који се рангира као један од најбољих педагошких универзитета у Kини, а према Шангајској листи је међу првих 100 најбољих универзитета у свету.

У пројекту "The Empowered Teachers for META Future", заједничким трудом и вишемесечним радом, тим докторанада осмислио је концепт примене метаверса и вештачке интелигенције прилагођен потребама српског образовног система.