Читај ми!

Високи Дечани: Потребно да војници КФОР-а штите манастир

Манастир Високи Дечани саопштио је да је потребно да војници КФОР-а и даље чувају тај манастир, због, како наводе, напада албанских екстремиста.

Високи Дечани реаговали су на наводе министра културе привремених приштинских институција Хајрула Чекуа који је изјавио да Дечанима не треба заштита КФОР-а.

"Ипак треба након четири оружана напада кос/албанских екстремиста, ИСИС графита на нашим зидовима и хапшења наоружане групе пред нашом капијом 2016. Косовска влада наставља са непоштовањем закона и судских одлука", наводи се на Твитер налогу манастира Високи Дечани.

КФОР заштита је, додаје се у саопштењу, потребна због "опште политичке, правне и безбедносне нестабилности за наш народ на КиМ јер се косовксе власти понашају као да је ово чисто етничка албанска територија".

"Манастир Дечани и СПЦ су изложени сталном негирању нашег идентитета, права уз медијски говор мржње. СПЦ на КИМ остаје решена да очува свој идентитет, традицију, имовинска права и верске слободе. Док год смо угрожени на КиМ (што признају извештаји Унеско, Европа Ностра и друге међународне организације) потребна нам је посебна институционална заштита и безбедносна заштита КФОР-а", каже се у саопштењу.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво