Читај ми!

Мештани Паковраћа не дају имања: Из кућа не излазимо док нас не исплате

Иако је било најављено, до исељења мештана Паковраћа код Чачка чије се куће и имања налазе на траси ауто-пута Прељина–Пожега није дошло.

Спорови око имовине која им се одузима због изградње ауто-пута на деоници од Паковраћа до Пожеге трају од почетка прошле године. Иако су добили решења да се иселе, мештани остају на својим имањима.

"Треба да купимо плац и кућу, а немамо од чега. Наша се земља плаћа по сто двадесет динара по квадратном метру, а било куда да одемо, плаћа се по хиљаду евра по ару земље за плац. Десет ари плаца можемо купити за наших четрдесет", наводи Милка Ћосић из Паковраћа.

И петочлана породица Синише Ћосића још је у свом домаћинству. Поступак је пред судом. Новац су добили за грађевинске објекте, али не и за земљу.

"Нећу да изађем све док ми не плате за земљу и биљне културе. А кад се заврши тај судски процес, надам се да ће нас исплатити. Надам се", каже Синиша Ћосић.

На последњем састанку у Влади, добили су обећање да до селидбе неће доћи, али надокнада за објекте, како тврде, исплаћена је тек неколицини породица.

"Пар предмета је окончано, а пар предмета је при крају, с тим што морам да додам да предмети који су окончани су ожалбени од 'Путева Србије', и исти се налазе тренутно пред Вишим судом у Чачку", наводи Зоран Тешић, адвокат, заступник мештана Паковраћа.

До окончања судских поступака мештани Паковраћа кажу да остају при одлуци да неће напустити своје куће, а обратили су се и председнику Србије да помогне у решавању проблема.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи