Читај ми!

НБС: Појавиле се лажне странице централне банке на Фејсбуку

Народна банка Србије обавестила је кориснике о постојању лажних страница централне банке на Фејсбуку, које користе име и лого НБС и DinaCard картице и навела да је о њима обестила кориснике, а о кривичном делу надлежне државне органе.

У саопштењу се наводи да је НБС идентификовала лажне странице на друштвеној мрежи Фејсбук иза којих она не стоји.

"У питању су примери страница на којима се користи име и лого Народне банке Србије и од корисника ДинаЦард картица, у склопу наводних промотивних акција, захтева да оставе податке с платне картице", навела је НБС.

Оцењено је да је реч о лажним страницама преко којих се прикупљају и злоупотребљавају лични подаци корисника и подаци о платној картици због чега је НБС одмах реаговала.

Преко странице на овој друштвеној мрежи, НБС је упозорила кориснике да су у питању лажне станице и да не достављају своје личне податке.

"У случају да су корисници унели податке са своје платне картице, потребно је да, у што краћем року, о томе обавесте банку издаваоца платне картице", поручила је НБС.

Наводи се да су лажне странице пријављене надлежним органима ради спречавања преваре и откривања починилаца кривичног дела.

У саопштењу централна банка наводи и адресу једине званичне Фејсбук странице Народне банке Србије - www.facebook.com/NarodnabankaSrbije.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво