Читај ми!

И џепароши спремни за летњу сезону, секунде су у питању

Када крећете на летовање, организованим превозом, уз плаћен аранжман, карту, пртљаг и добро расположење, обавезно понесите и опрез. Ево зашто.

Изгледа да су се за туристичку сезуну многи добро припремили. Неки иду на море, неки на планину или у бањи, а и џепароши су једва дочекали почетак сезоне, како би искористили еуфорију и непажњу људи који полазе на летовање.

Нико не полази на путовање без новца, па то мотивише групу уиграних лопова да често обилазе паркинг одакле полазе туристички аутобуси.

"Имали смо сарадњу полиције, комуналне милиције, долазили су на поласке, покушавали да нас заштите, путнике пре свега, али ни те службе не могу да раде смо за нас и да бораве цео дан током лета разним паркинзима по Београду", каже Владимир Влахо, власник туристичке агенције.

Прича није нова и понавља се из године у годину. Мењају се само локације јер џепароши прате сваку промену локације за полазак аутобуса. Улазе у возила где су им као на длану ствари које прави путници често остављају на седиштима.

Тако већ годинама некоме преседне путовање и пре самог поласка. Агенције то знају, немоћне су да помогну путницима уколико су већ опљачкани, али покушавају да им, слањем порука, скрену пажњу на опасност.

"Нажалост ми у Београду немамо званично полазиште и самим ти та полазишта тиристичких аутобуса су више-мање ад-хок пронађена од стране агенција, дакле, потпуно су необезбеђена, без видео-надзора, без било какве ограде и самим тим сва та полазишта су изванредна мета и место где оперишу лопови и џепароши", рекао је Влахо.

Хапшење џепароша је надлежност полиције, али најбоље је да до крађе и не дође. Зато треба бити опрезан. Никада ранац не држите на леђима, јер га не видите, а лопови су спретни.

Све своје ствари, поготово новчаник и документа, држите уз себе, не остављајте их у аутобусу без надзора нити у кафићу.

Секудне су у питању. Будите на опрезу, јер су се и џепароши, као и ви, добро припремили за летњу сеозну.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи