Читај ми!

Шапић: Да је потрајало целу ноћ поновиле би се поплаве из 2014.

Градоначелник Београда Александар Шапић саопштио је да је синоћ током невремена у Београду пало у просеку 50 литра кише по метру квадратном. Апеловао је на грађане да буду обазривији у таквим ситуацијама и сачекају да невреме стане. Истиче да се невреме поново очекује у петак.

Александар Шапић је на конференцији за новинаре рекао да је прилично задовољан јучерашњим реаговањем градских комуналних служби.

Навео је да је 400 људи током ноћи било на терену, а возила "Паркинг сервиса" и "Београд пута" су извлачила аутомобиле.

Бујице су носиле контејнере, а смеће које је испадало је прекривало шахтове, па је градска чистоћа имала много посла. Они су успешно положили синоћњи испит, рекао је Шапић.

Да је потрајало целе ноћи, каже, имали бисмо поплаве као 2014.

"Јуче су падавине почеле око 18 часова. Процена је да је у централним општинама пало између 40 и 50 литара кише по метру квадратном. Просек падавина за јул је досад био 30 литара месечно по метру квадратном. Јуче је за само пар сати пало просечно 50 литара, а у неким местима као што је Земун 128, то се никада није десило, на Новом Београду 86, Врачару 70", рекао је Шапић.

Истакао је да су цеви у Београду направљене за између 20 и 60 литара, а на магистралним путевима 100 и преко 100. Тамо где је урађена реконструкција, као код Хитне помоћи, синоћ није било проблема.

Локације које су сада биле проблематичне биле су Гандијева улица, део ауто-пута код Арене. Шапић је рекао да ће на тим местима бити постављени саобраћајни знаци који ће упозоравати возаче да ако су јаке падавине, треба наћи алтернативан пут.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво