Читај ми!

Арсенију потребна помоћ за лечење матичним ћелијама

Петогодишњи Арсеније Ристић из Сомбора је био као и свака друга беба, али је после неког времена почео да заостаје у развоју. Постављена је дијагноза – первазивни развојни поремећај са спектрима аутизма. За лечење је потребан третман матичним ћелијама. До 11. јула је потребно прикупити 42.000 евра.

Породица Ристић из Сомбора била је срећна и безбрижна, након рођења Арсенија 2017. године, мама Сања је имала све оно о чему је маштала. Међутим, након годину и по дана код Арсенија су уочене промене.

"Арсеније је био здраво дете, на време се развијао, лепо је проходао, почео је да пузи, све на време. Само одједном – неке прве речи је почео да добија и одједном као да се искључио", каже Арсенијев тата Милорад Ристић.

Мали Арсеније је престао да се одазива на своје име, изгубио је контакт очима, појавила се хиперактивност.

На приватној клиници у Новом Саду дијагностикован је первазивни развојни поремећај са спектрима аутизма. За лечење су потребна три третмана матичним ћелијама, као и низ терапија код логопеда, хипербарична комора.

"Добијамо јако велику шансу за његов опоравак, чак 30 одсто, што је јако битно. Чак и један посто да су нам рекли, ми бисмо то покушали, јер све смо до сада покушавали. Ово нам даје једну јако велику наду за те Арсине прве речи, које већ четири и по године ја и мој супруг чекамо, и остала наша породица", рекла је мама Сања Ристић.

Први третман матичним ћелијама заказан је већ за 11. јул, па је неопходно да породица прикупи 42.000 евра.

Арсенију можете помоћи тако што ћете послати СМС са текстом 1295 на број 3030.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво