Читај ми!

Позив за добровољно служење војног рока, војницима и месечна плата

Министарство одбране позвало је младиће и девојке који у овој години навршавају од 19 до 30 година да се пријаве за добровољно служење шестомесечног војног рока са оружјем. Војници на добровољном служењу војног рока примаће и месечну плату у износу око 38.000 динара.

У току је пријављивање за септембарски упутни рок, које траје до 31. августа ове године.

Осим могућности да стекну нове вештине, упознају се са савременим наоружањем и војном опремом и стекну нова знања, војници на добровољном служењу војног рока примаће и месечну плату у износу око 38.000 динара, саопштило је Министарство одбране.

Војнику, за време трајања добровољног служења војног рока са оружјем, обезбеђује се накнада путних трошкова, здравствено осигурање, смештај, исхрана, војна одећа и обућа.

После одслуженог војног рока, младићима и девојкама пружа се и могућност да одмах постану професионални припадници Војске Србије. Сви они који изразе жељу да постану професионални војници, моћи ће то да учине по убрзаној процедури и потпишу уговоре одмах по окончању добровољног служења.

Пријаву за добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре могуће је поднети у свим филијалама Поште Србије, на порталу Е-управе као и у центрима Министарства одбране - некадашњим војним одсецима.

Детаљне информације у вези са условима и поступком пријављивања за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2022. години заинтересовани кандидати могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво