Читај ми!

ИТ стручњаци анонимно пишу о својим платама, досежу до 8.500 евра

ИТ стручњаци код послодавца највише цене флексибилно радно време, могућност за рад од куће, али и могућност да раде на изазовним пројектима, подаци су са платформе ИТ инсајдер где стручњаци из ове области пишу о послодавцима у Србији. Анонимно пишу и о својим платама које иду и до 8.500 евра.

На платформи ИТ инсајдер, стручњаци из ове области могу да се информишу о послодавцима у Србији, али и да пишу о свом искуству.

Марко Вучетић са сајта HelloWorld каже да чак 75 одсто кандидата прво погледа профил компаније, па тек онда конкурише за посао. Зато је, истиче, важно да све информације буду на једном месту.

"Програмери и ИТ стручњаци могу видети искуства из одређених компанија и на основу тога могу да формирају перцепцију о одређеном бренду", рекао је Вучетић.

Наводи да су 62 одсто коментара позитивна, а да се код послодавца највише цени флексибилно радно време. Ту су и изазовни пројекти у којима би се могло додатно учити.

"Флексибилно радно време је нешто што им је много битно. Желе да раде од куће доминантно и да у канцеларију иду у случају уколико за то баш постоји потреба", рекао је Вучетић.

Плате до 8.500 евра 

Осим што пишу рецензије о послодавцима, на овој платформи ИТ стручњаци анонимно пишу и о својим платама.

"ИТ стручњаци сада као просечну плату зарађују и до три пута више у односу на остала тржишта. Чињеница је да у ИТ морају константно да расту плате, то је тржиште које муњевитом брзином расте и ти трендови морају да се плате", рекао је Вучетић и додао да плата често зависи од година радног искуства.

Како каже, тренутна просечна плата у Србији је 1.500 евра.

"На овој платформи имамо велики број плата и постоје ИТ-евци, конкретно софтвер дивелопер који је запослен у Београду и зарађује чак 8.500 евра просечну нето плату", рекао је Вучетић.

Додаје да су све рецензије веродостојне, а да њих читају и послодавци који, истиче, у ситуацији када је тешко запослити доброг ИТ стручњака – морају водити рачуна о томе какав утисак остављају.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара