Читај ми!

После трочасовног прекида нормализовано напајање струјом у Београду

Због квара на новобеоградској трафостаници, која је у власништву ЈКП "Београдске електране", без напајања је од 15 до 18 сати остао део корисника дистрибутивног система на Новом Београду, Чукарици и у централним градским општинама. Без напајања су у том периоду биле и поједине тролејбуске и трамвајске линије, због чега се у граду стварала велика саобраћајна гужва.

У прекиду су биле трамвајске и тролејбуске линије у делу Кнеза Милоша, Булевара Незнаног јунака, на Мостарској петљи, део Новог Београда у Блоку 28 и Пожешка улица на Бановом брду. 

На тим локацијама у прекиду су до касних послеподневних сати биле трамвајске линије 11, 12 и 13, тролејбуске линије 40 и 41, и линија Еко 1.

Око 18 часова напајање је нормализовано прво у улици Кнеза Милоша. 

Без напајања електричном енергијом је била и Пожешка улица на Бановом брду, где нису радили семафори и стварала се велика саобраћајна гужва, а полиција је регулисала саобраћај. 

Из ЕДБ-а су саопштили да је због квара на трафостаници ТС 110/35 кВ ТЕ-ТО Нови Београд, која је у власништву ЈКП "Београдске електране", без напајања од 15.15 остао део корисника дистрибутивног система на Новом Београду, Чукарици и у централним градским општинама.

Дежурне екипе су одмах изашле на терен радећи на успостављању напајања преко алтернативних праваца.

На неколико минута до пребацивања на агрегате, без струје је био и део Клиничког центра.