Прелиминарни резултати мале матуре 1. јула, на завршни испит изашло 99,5 посто ученика

Прелиминарни резултати завршног испита ученика основних школа биће доступни на порталу mojasrednjaskola.gov.rs у петак, 1. јула 2022. године, а родитељи и ученици на порталу ће имати увид у сва три теста. На завршни испит, који је одржан од 27. до. 29. јуна, изашло је 99,5 одсто ученика, саопштило је Министарство просвете.

У саопштењу се наводи да се приговор на резултате може поднети првостепеној комисији у суботу до 16 часова, или путем портала или у школи.

Уколико нису задовољни одговором првостепене комисије, родитељи приговор могу поднети другостепеној комисији, у суботу 2. јула 2022. године до 16 часова, чији ће одговор бити и коначан.

Коначни резултати завршног испита биће објављени у уторак, 5. јула 2022.године.

Листу жеља ће моћи да поднесу, путем портала mojasrednjaskola.gov.rs до 6. јула 2022. године уз могућност неограничених измена и допуна. За оне који не искористе предност електронског подношења листе жеља, листу жеља могу поднети у папирном облику у школама 6. и 7. јула 2022. године.

Родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама, док је упис од 14. до 20. јула.

И ове године све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења иједног папира, једним логовањем на порталу mojasrednjaskola.gov.rs., додаје Министарство просвете.