Читај ми!

"Пошта Србије" почела да издаје ваучере од 15.000 динара

Поште су почеле да примају молбе и да издају туристичке ваучере од по 15.000 динара, изјавио је в. д. директор "Поште Србије" Зоран Ђорђевић. Министарство трговине, туризма и телекомуникација позвало је угоститеље у Србији да се пријаве ради реализације доделе ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима.

Зоран Ђорђевић је у Главној пошти у Београду рекао новинарима да је "Пошта Србије" предузела све радње како би се ова процедура од данас реализовала и истакао да се само чекало да Влада Србије донесе потребну Уредбу.

"Уредба је изашла у 12.45 сати, а у 12.47 дат је налог свим поштама да могу да започну пријем ваучера, а у 13 минута до 13 сати почело је и издавање тих ваучера", прецизирао је Ђорђевић.

Навео је да је велико интересовање за ваучере било и пре него што је влада донела званичну одлуку о издавању ваучера и пријави за њих, те нагласио је да је од сада почело издавање 200.000 нових ваучера.

Ђорђевић је поручио да 95.000 људи који су у ранијем периоду аплицирали и добили 5.000 динара кроз ваучере за одморе, имају право да се пријаве за додатних 10.000 динара од среде.

"Моја молба је да не треба журити јер свих 95.000, који имају право на 10.000, то право могу да остваре до 21. септембра", рекао је Ђорђевић.

Истакао је да се документација за додатних 10.000 динара не разликује од раније.

Министарство позвало угоститеље да се јаве за ваучере

Министарство трговине, туризма и телекомуникација позвало је угоститеље у Србији да се пријаве ради реализације доделе ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима.

Овом пријавом се, како наводе из Министарства, подстиче боља видљивост домаћих угоститеља, као и промоција домаћег туризма.

Из Министарства појашњавају да се пријава, резервације и подношења захтева за рефундацију спроводи преко централно-информационог система у области угоститељства и туризма, еТуриста, те је неопходно да угоститељ буде евидентиран у овом систему.

Све информације у вези са пријавом и реализацијом доделе ваучера могу се наћи на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво