Читај ми!

Јавни бележници: Бесплатна овера докумената за упис у средње школе и факултете

Грађани имају право на бесплатну оверу докумената потребних за упис у средње школе и на факултете, саопштила је Јавнобележничка комора Србије и позвала да те послове обаве благовремено, како се не би стварале велике гужве у последњим данима уписа.

Оверу фотокопија сведочанстава и диплома неопходних за упис у средње школе, као и за први упис на факултет, јавни бележници обављају бесплатно у свих 226 канцеларија широм Србије, током радног времена.

У саопштењу се наводи да су јавни бележници, реагујући на потребе многих локалних средина, у фебруару изменили Правилник о раду канцеларија, те је јавнобележничким канцеларијама омогућено да раде или од девет до 17 часова сваког радног дана или од 7.30 до 15.30 часова.

Овера докумената за упис се не заказује, а радно време сваке канцеларије истакнуто је на улазу у канцеларију, као и на веб сајту Јавнобележничке коморе Србије.

Јавни бележници, наводи се у саопштењу, не наплаћују ни оверу докумената потребних за конкурисање за ученичке и студентске домове, као и стипендије и кредите.

Код јавних бележника бесплатно се обављају и овере неопходне за упис у предшколске установе, као и основне школе.