Читај ми!

Град у чачанском и дргачевском крају нанео велику штету усевима

Последице јучерашњег невремена које је захватило чачански и драгачевски крај још се сагледавају. Град величине лешника, понегде и величине јајета падао је петнаестак минута и причинио велику штету на пољопривредним културама. Оштећења има и на пластеницима и појединим крововима.

Прво летње освежење пријало би вредним драгачевским пољопривредницима који су у јеку сезонских послова, али обилне падавине са градом и јаком кишом овог пута донеле су само невоље. Штете су највише претрпели кукуруз, засади кромпира, малине и друго воће.

"Прво је почело суво да пада, крупне, овако, као богами, као јаје. Па је после почела киша и са кишом је почело да пада тако, можда петнаестак минута. А прво су те крупне почеле да падају, прво суве, без кише", прича Лепа Караклајић из села Горњи Дубац.

Само на подручју Драгачева испаљено је 76 ракета, али је невреме причинило огромне штете на усевима и у воћњацима.

"Петнаестак минута је то падало тако да је било катастрофа и гледати. Чуло се како хучи од правца Гуче и из доњег Драгачева према нама. Помислили смо да неће остати ништа", рекао је Југослав Петровић, председник мсне заједнице Горњи Дубац.

Општинском штабу за ванредне ситуације у Лучанима јављају се житељи бројних месних заједница у којима је невреме причинило штету, а комисије за процену убрзо ће бити на терену.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво